Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 11:47 - Удивително за "Апартаментгейт"
Автор: exuded Категория: Лични дневници   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Турям удивителни знаци, защото ги предпочитам пред точките. Така се удивлявам хем на анализа, хем на автора му.

Тук слагам само темелите на анализа.

1! Апартаменттгейт като законов проблем.  През последните две години законът надмина и изостави правото. Води го вече с три обиколки. Правото няма шанс да настигне закона, не се и опитва. То е надскочено. Поставено в изолация от законотворците, то учреди в тяхна полза право на строеж върху себе си. И сега управляващите само надграждат във въздуха онова, което вече са си присвоили. Законно, разбира се.

2! Апартаментгейт като морален проблем. Гарнирани с оставки, наричани морален или личен акт, гейтовете с апартаментите се поднасят в социално блюдо, годно за великденско опрощение, ако не за консумация. Постно е да се оправдае гейта с морала, но пък затова речеш ли, че това е акт, веднага си представяш нещо сочно и така въображението замества реалността. В държава, възприемаща публичното управление като лична работа, а властта – за коза ностра, всеки акт е индивидуален, дори когато е предизвикан от взаимодействието с околния свят. Допускам, че това се отнася и за половия акт. Следователно апартаментгейтът и моралът се отнасят един към друг като числител към знаменател. Те са дроб. Бял или черен – социолозите ще решат.

3! Териториално-устройствени аспекти на гейта. Нужно е покривите да служат на личността повече, отколкото на обществото. Частни площадки за кацане на вертолетите на трудещите се, пристройки за фитнес зали, сауни и конни бази – всичко това е новото предизвикателство към съвременния законодател. Вж. темел 1! Нови подробни устройствени планове са нужни нам, включващи в кадастъра всички прирасти към съществуващите сгради и архитектурни планове. Ако апартаментгейт се актува от органите за строителен надзор като приращение на сградата, ако същото е акт, удостоил морала с оставка, нека поне да е Акт 16.

4! Вещноправен характер на апартаментгейт. Всичко, което е на покрива, трябва да се смята за общо, докато не бъде ипотекирано в личен интерес. Последното действие приватизира общата вещ без да е нужен друг акт. За актовете вж. темел 2! Етажната собственост и личното имущество не вървят ръка за ръка, защото втората е дете на първата и се родее с нея само наследствено.

5! Апартаментгейт и корупция.  Това е нонсенс. Да се спомене. Извръщам поглед настрани от тази тема като при вида на нещо неуханно. Да стане ясно.

6! Апартаментгейт и пране на пари. Тук няма място за шеги. Анализът е сериозен и фейлетонното начало ще е негов край. Този гейт може и да е започнал с корупционна закачка, която да е усложнена от парично перачество, но винаги трябва да се има предвид, че в недвижимостите няма нищо порочно. Както и в съзнанието на управляващите.

7! Апартаментгейт като проблем на опозицията. Всички сме маскари и затова е по-добре да харесваме нашите маскари повече от другите маскари, дето не са наши. При това нашите маскари са във властта и ако са пооплескали нещо, ще си го оправят със силата и грацията на собствената си автокрация. А как другите, невластващите, ще оправят своите гейтове? Няма как, освен чрез молебно рвение и коленопреклонно съдружие с управляващите. Ето че всички пътища водят към властта. Който има проблем, към нея се обръща. Това се отнася и за властта pro domo sua, сама за себе си – да се самосезира има право само облечения с господство. Другите могат да се самоликвидират.

Тези седем трегера са само началото. Но пък са добро начало.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: exuded
Категория: Лични дневници
Прочетен: 152544
Постинги: 135
Коментари: 17
Гласове: 35
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031